Assortiment

40
Icoon

Deze struik is ook bekend als het Amerikaans krentenboompje. In juli zijn de (eetbare) sappige vruchten rijp. In april tot mei bloeien de witte bloemtrossen.

Photinia fras. Red Robin 200 cm.JPG

Wintergroene sierheester. Voor grove breedwordende wintergroene hagen is Photinia x fraseri'Red Robin ook geschikt, snoei wordt goed verdragen.

De sierwaarde van Photinia x fraseri 'Red Robin' wordt gevormd door het wintergroene blad in combinatie met het prachtige nieuwe blad dat rood uitloopt.

Photinia x fraseri 'Red Robin' bloeit in de periode mei-juni. Het is een snelle groeier. Wanneer u Photinia x fraseri 'Red Robin' toepast als struik dan zal de hoogte uiteindelijk circa 250 cm kunnen bedragen.

Smaragd 175200
Thuja occ. 'Smaragd'(Westerse Levensboom )

 

Thuja occidentalis 'Smaragd' is een mooie haagconifeer met een dichte, compacte groeiwijze. Thuja occidentalis 'Smaragd' groeit relatief langzaam voor een haagconifeer. Thuja occidentalis 'Smaragd' wordt circa 400 cm hoog en heeft een frisgroene loofkleur. Zoals alle haagconiferen is hij winterhard.

Smal piramidaal groeiende conifeer. Hoogte 3 - 4 m, breedte tot 1 m. Compacte groeiwijze. Loof donkergroen. Snoei wordt goed verdragen, als haagplant te gebruiken. Lichte standplaats. Humusrijke grondsoort.

Deze conifeer kan als haagplant worden gebruikt, maar is ook uitermate geschikt als solitaire plant.

Acer v01
Acer campestre 'Fastigiatum'(Spaanse aak, zuilvormige veldesdoorn )

Middelhoge loofboom met een dichte vertakking. Hierdoor ook goed als haagplant te gebruiken. Bladverliezend. Loof verkleurd in het voorjaar roodbruin. Herfstkleur geel. Bloeiwijze onopvallend. Liefst kalkrijke grond. Verdraagt schaduw.

Door opgaande zuilvormige groeiwijze is deze boom ideaal voor smalle straten en/of kleine en middelgrote tuinen. Kan zeer goed gebruikt worden als haag/afscheiding.

Ilex mes. Heckenstar 200-250 cm v01
Ilex mes. 'Heckenstar'(Blauwe hulst )

Red Shine v01
Acer campestre 'Red Shine'(Zuilveldesdoorn )

 

Kleine boom met een regelmatige, smal piramidale kroonvorm. Meest opvallend echter is de loofkleur. Met name de jonge bladeren zijn dieprood, later groenig rood. De onderzijde van de bladeren is donkergroen, donkerder dan bij de soort. Het is de combinatie van een goede habitus en een fraaie loofkleur waardoor 'Red Shine' goed kan worden gebruikt. De habitus rechtvaardigt gebruik in smalle straten en lanen, terwijl de loofkleur een opvallende “touch” aan een ontwerp kan geven, waardoor een straatbeeld nét afwijkt van het gebruikelijke.

Alnus beveerd v01
Alnus glutinosa 'Imperialis(Zwarte Els / Keizerlijke Els )

 

Snel groeiende boom met een onregelmatige ovale kroonvorm. Hoogte 5-6 m. Bladverliezend. Blad glanzend diepgroen en bijna rond, ingesneden. Bruingele katjes in winter en vroege voorjaar. Gevolgd door elzenproppen.

Zeer elegante boom door vooral de bladvorm.

Alnus hoogst
Alnus glutinosa 'Imperialis' hoogstam(Zwarte Els / Keizerlijke Els )

 

Snel groeiende boom met een onregelmatige ovale kroonvorm. Hoogte 5-6 m. Bladverliezend. Blad glanzend diepgroen en bijna rond, ingesneden. Bruingele katjes in winter en vroege voorjaar. Gevolgd door elzenproppen.

Zeer elegante boom door vooral de bladvorm.

Bol 55-60

Carpinus Zuil
Carpinus Betulus(Haagbeuk )

De Carpinus Betulus is een mooie sneldichtgroeiende haag. De haagbeuk Carpinus Betulus is bladverliezend, bladeren lijken een beetje op die van de gewone beuk, de Fagus Sylvatica.

De Carpinus betulus is een boom die veelzijdig is. Het is een oersterke boom, die het in bijna alle omstandig heden goed doet. Het grote voordeel is dat de Carpinus betulus zijn bladeren beprkt vasthoudt in de winter. Het heeft een lichte herfstverkleuring ( geel ).

 

Carpinus Betulus v01
Carpinus betulus 'Fastigiata'(Zuilvormige haagbeuk )

Carpinus betulus 'Fastigiata' is een haagbeuk die zuilvomig groeit. Smalle zuilvormige kroon. Zeer compact en gesloten, doorgaande hoofdstam. Op latere leeftijd wordt de kroon iets breder. Indien u de boom smal wenst te houden kunt u hem gerust in model snoeien. Snoei wordt door de Carpinus betulus 'Fastigiata' goed verdragen.

Het blad is frisgroen in het voorjaar en kleurt goudgeel in de herfst.

Carpinus Betulus Hoogst
Abies Fraseri 250-300 cm v01
Abies fraseri(Fraserispar )

De Fraserispar (Abies fraseri) is een boom die behoort tot het geslacht Zilverspar (Abies). Ze wordt als tuin- en kerstboom gebruikt. De boom is decoratief, omdat ze al op jonge leeftijd (1-2 m lang) helder gekleurde kegels heeft.

De takken staan horizontaal. De vorm van de kroon is piramidaal. Op jonge leeftijd is de boom dicht, maar wordt opener naarmate deze ouder wordt. De schors is grijsbruin en wordt op latere leeftijd schilferig.

Carpinus Lucas v01
Carpinus betulus 'Lucas'(Zuilvormige haagbeuk )

Een zeer mooie zuilvorm. De boom behoudt zijn dorre blad in de winter (zoals beuk).
Geschikt voor het maken van hoge hagen, als zichtbreker, kleine boom of laanboom.
Het is een verbeterde vorm van de populaire 'Fastigiata'

Magnolia v01

Krachtig groeiende, opgaande boomvorm. Bloemen dieproze, opstaand (april-mei) voor de bladontwikkeling. Dit is een zogenaamde Greshamhybride, ontstaan uit een kruising van Magnolia veitchii en Magnolia liliflora Nigra. Het is een bijzonder mooie cultivar voor kleine tot matig grote tuinen. De bloei is zeer spectaculair.

Leylandii 300 cm

De leylandcipres groeit zeer sterk (tot 3 meter hoog in minder dan 7 jaar) en leent zich in hij bijzonder voor de aanplanting van hagen. Als solitair vormt hij een zuil- tot kegelvormige kruin en groeit hij uit tot een boom van 20-30 meter. De schubben zijn lichtgroen tot grijsgroen gekleurd. De twijgen geven de indruk ietwat vierkant te zijn en hangen ietwat af.

Cupressocyparis (x) leylandii zijn snelgroeiende, slanke coniferen die perfect gesnoeid kunnen worden en veel sneller dan vele andere planten een frisse, strakke, immergroene haag geven.

Deze cultivar is zeer bossig, hoeft niet aan stok gekweekt en heeft een prachtige frisgroene kleur. Bij aanplanten moet deze soort niet gesteund worden. Is qua uiterlijk een soort kruising van gewone leylandii en Thuja plicata ‘Atrovirens’.

Fagus sylvatica Rohan obelisk

Fagus sylvatica 'Rohan Obelisk' is een rechtopgaande boom die geselecteerd is uit zaailingen van 'Dawyck', vermoedelijk bestoven door 'Rohanii'. De boom groeit compacter dan 'Rohanii' en heeft de zuilvormige groeiwijze van 'Dawyck'. Hoogte circa 12 - 14 m. De donker bruinrode bladeren zijn smal en onregelmatig ingesneden en ze hebben afgeronde bladlobben. Grootte 4 - 10 cm. Onopvallende bloeiwijze gevolgd door nootjes. Geschikt als parkboom en solitair. Heeft liefst niet te natte, goed doorlatende, humusrijke bodem. Matige windbestendigheid.

Unimeko v01

Een smal opgaande sierkers met een zuilvormige kroonvorm. Hoogte 6 tot 8 m, maar breder dan P. serrulata 'Amanogawa'. Heeft een grijsbruine en gladde bast. Het donkergroene ovale blad heeft een scherp getande bladrand. Het is circa 7 cm groot en krijgt een mooie oranje tot roodpaarse herfstkleur. Uitbundig bloeiend in april met witte enkelvoudige bloemen die met twee tot drie bijeen staan. Bloemdoorsnede circa 2,5 cm. De bloemen verschijnen gelijktijdig met het lichtgroen uitlopende blad.

Ilex meserveae 'Blue Maid' is een donkergroene, vrouwelijke hulst, en zal dus mooie rode bessen krijgen vanaf de nazomer. Deze opgaande soort leent zich ook goed voor hagen tot 250cm. Plant wel een mannelijke ('Blue Prince') plant in de buurt voor een goede vruchtzetting.

Liquidambar v01

De kroon groeit aanvankelijk smal met een doorgaande rechte stam. Op latere leeftijd gaan de takken meer afstaan zodat de kroon breed piramidaal wordt. Hoogte 12 - 15 m. Oudere takken krijgen grijze kurklijsten. Het blad is diep ingesneden en lang. De bladrand is sterk getand. De herfstkleur is abrikooskleurig, oranje tot oranjerood. Op een vochtige standplaats verkleurt het intenser. Na de onopvallende bloei verschijnen lang aanblijvende doosvruchten.

Magnolia v02

Opgaande boom met een piramidale kroon. Hij wordt tot 9 meter hoog na ongeveer 25 jaar. De bloemen zijn ongeveer 17 cm in doorsnee, donker paars in knop en als de bloem open is verkleurt de bloem naar licht roodpaars aan de buitenkant en licht roze-paars aan de binnenkant. De bloemen hebben 12 kroonbladeren en geuren licht. De bloemen komen pas als het grootste gevaar van de vorst geweken is. 

Thuja plic. Atrovirens 250-300 cm v01
Thuja plic. 'Atrovirens'(Reuzen levensboom )

Taxus 150-175
Taxus Baccata(Venijnboom )

Het is een langzaamgroeiende coniferensoort, omdat een taxus langzaam groeit zijn ze in verhouding duurder in aanschaf dan bijvoorbeeld een snelgroeiende conifeer zoals een Thuja Brabant.


De Taxus is zeer sterk en goed winterhard, het enige waar hij een hekel aan heeft is natte voeten. Hierin kunnen de wortels gaan rotten en kan de Taxus afsterven. Goed gedraineerde grond, het liefst kalkhoudend, is daarom belangrijk.

Snoei wordt zeer goed verdragen, indien noodzakelijk kunt u hem tot op het oude hout terugsnoeien.

Abies Koreana
Abies Koreana(Zilverspar )

Abies koreana groeit langzaam uit tot een brede kegelvormige boom met een uiteindelijke hoogte tussen de 8 en 10 meter.

De naalden van Abies koreana zijn aan de bovenkant donkergroen en aan de onderzijde wittig. De kegels van Abies koreana staan rechtop en zijn violetblauw van kleur. De zilverspar is volledig winterhard.

Fagus sylvatica

Fagus sylvatica soorten zijn erg populair als haagplant. Er is zowel een groene als ook een rode variëteit leverbaar. De populairteit van de beuk heeft deze te danken aan het mooie blad, dat het grootste deel van de winter in verdorde toestand aan de struik blijft hangen. De beste tijd om een beukenhaag te planten is in de wintermaanden.

Fagus sylvatica pendula

Een decoratieve, breed uitgroeiende beuk met golvend opgaand groeiende takken. Hieraan bevinden zich slappe zijtakken die loodrecht naar beneden hangen. Deze reiken soms tot aan de grond. 'Pendula' kan een uiteindelijke hoogte bereiken van 20 - 25 m. De eerste jaren is de groei wat langzaam, later wordt deze krachtiger.

Fagus sylvatica purpurea pendula

Fagus sylvatica 'Purpurea Pendula' is een langzaam groeiende treurbeuk. De hoofdtakken groeien naar beneden gebogen, jonge twijgen hangen los naar beneden.

Heckenfee bes v02
Ilex mes. 'Heckenfee'(Blauwe hulst )

Ilex crenata 60-80

Ilex crenata ‘Caroline Upright’ is een smal opgaande cultivar van de Japanse hulst.
Ilex crenata is een wintergroene hulstsoort.

Het is een dichtvertakte, opgaand groeiende struikvorm met vrij klein, ovaal blad dat een beetje op dat van buxus lijkt. ‘Caroline Upright’ is een mannelijke vorm zonder bessen.

Blue Maid bes v01

Ilex meserveae 'Blue Maid' is een donkergroene, vrouwelijke hulst, en zal dus mooie rode bessen krijgen vanaf de nazomer.

Ilex x meserveae is de ideale haaghulst. Hij groeit traag, wordt een goede 3 meter hoog en breed en vormt een zeer dichte, ondoordringbare, groenblijvende haag. Hij is ook zeer geschikt voor vormsnoei.

Ilex Blue Prince

De Ilex meserveae ‘Blue Prince’ zoals deze hulst voluit heet, is een besloze hulst en zeer geschikt voor een haag. De diepglanzende, blauwgroene bladeren zijn klein en getand. In mei en juni verschijnen witgele bloemen.

Blad diepglanzend, blauwgroen en klein getand. Mannelijke cultivar. Géén bessen, vooral toe te pasen als vruchtzetting bij overige Ilex - variëteiten.

Ilex Blue Princess bol

Ilex meserveae ´Blue Princess´ is een vrouwelijk vorm die iets trager en compacter groeit dan Blue Prince. Deze cultivar is goed gevormd en breedopgaand. Het blad is warm glanzend, blauwgroen en grof getand. Blue Princess is zeer rijk besdragend. In het najaar is de struik overladen met helderrode bessen.

Osmanthus Burkwoodii 80-100
Osmanthus Burkwoodii(Schijnhulst )

Osmanthus x burkwoodii bereikt een hoogte van 220 tot 250 cm. Hij groeit nogal langzaam. Het kleine, lichtgroene blad is wintergroen en glanst zacht. Het zorgt voor een dichte struik.

Het blad is leerachtig, glanzend en donkergroen van kleur. De onderkant van het blad is lichter van kleur. Er staan steeds twee blaadjes tegenover elkaar aan een tak.

Pinus Uncinata 125-150 v02
Pinus mugo 'Uncinata'(Zwitserse berg pijnboom )

Snelgroeiende variant.

Rotundifolia 125-150

Prunus laur. ‘Rotundifolia’ of Laurierkers is een groenblijvende plant die redelijk winterhard is. Het is een sterk groeiende struik, die behoorlijk breed kan worden.

Deze Prunus wordt vaak gebruikt als heg om wind te vangen, wil je dat hij niet te breed wordt, dan moet je hem twee keer per jaar snoeien. Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ wordt ongeveer 4 m hoog.

Pinus nigra Piramidalis 200-225

De Pinus nigra 'Pyramidalis' is een Pijnboom die eerst smalle, opgaand groeit en later in de breedte groeit.

De 'Pyramidalis' is dichtvertakt en heeft dikke, stevige, 3cm lange naalden die in bosjes op de takken staan.
De naalden zijn felgroen tot donkergroen.

De Pijnboom is zeer winterhard (tot -50 graden Celsius) en groenblijvend en is daardoor een mooie aanvulling
op uw wintertuin.

Caucasica 125-150

De prunus caucasica is heel geschikt als haagplant. De plant komt uit gebieden met mooie zomers maar frisse winters. Daarom is ze zowel tegen koude als volle zon bestand. In heel strenge winters kan er wel eens vorstschade optreden, maar daar herstelt deze laurierhaag goed van. In het voorjaar bloeit de prunus laurocerasus caucasica, dan verschijnt er een mooie witte bloesem. Als de plant vroeg gesnoeid wordt moet u deze bloei echter missen.

De langwerpige bladeren vormen een prachtige dichte heg die uw tuin de nodige privacy geeft, zeker als u de caucasica hoog laat groeien. Deze laurierhaag kan behoorlijk hoog worden, het is niet uitzonderlijk als deze plant de drie meter overschrijdt. Voor een goede groei is een standplaats in de luwte wel een pré, als de caucasica in de wind staat zal hij iets minder goed groeien.

Prunus laur. Etna 175-200 cm v01

Prunus laurocerasus ‘Etna’  of Laurierkers is een winterharde, groenblijvende plant die goed als haag geplant kan worden, maar ook solitair in de border kan staan.

Deze prunus wordt ongeveer 2 m hoog en heeft een opgaande compacte groei.

Angustifolia 200-225 cm v01
Prunus lusitanica 'Angustifolia'(Portugese laurierkers )

De Prunus lusitanica 'Angustifolia' (Portugese Laurier) is de luxe cultivar van de laurierkerssoorten. De naam zegt het al, deze variant stamt uit Portugal. De portugese laurier heeft lange glanzende bladeren (6-12 cm) en dieproze twijgen.

De Portugese laurierkers Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ verschilt van Prunus lusitanica, omdat hij compacter is en zijn bladeren kleiner en donkergroen. Ook is deze struik kleiner en compacter.

De Portugese laurierkers is een dichte struik met donkergroen eirond blad. Het is leerachtig, glanzend en daardoor erg decoratief. Het is een wintergroene heester die uitstekend snoei verdraagt. Deze eigenschappen maken de Portugese laurierkers geschikt voor een haag of andere strakke vorm. Ongesnoeid groeit hij uit tot een forse heester van ruim twee meter hoog.

Thuja occ. Brabant 250-300 cm v01
Thuja occ. 'Brabant'(Westerse levensboom )